Monday, February 19, 2007

Zakon pričakovanja

Na nekem spletnem časopisu, sem zasledila članek o "zakonu pričakovanja", ki uči, da karkoli z zaupanjem pričakujete, se bo tudi uresničilo. Ali veste, da igrate vlogo preroka v svojem življenju? Tako kot si boste napovedali, tako se bo zgodilo. Če boste napovedali negativne dogodke, boste najbolj verjetno razočarani v prihodnosti.
Vaša pričakovanja so odvisna od mnogih stvari. Tudi na druge ljudi okrog vas imajo velik vpliv. Tisto, kar od njih pričakujete, določa vaš odnos do njih in točno tak odnos, negativen ali pozitiven, ljudje izžarevajo nazaj k vam.

Kako lahko torej izkoristite zakon pričakovanja za vaš uspeh?

Pričakujte najboljše! Pričakujte najboljši možni izid vsakega dogodka. Pričakujte najboljše od vaših nadrejenih, podrejenih, sodelavcev, prijateljev, partnerja in otrok. Zavedajte se moči pozitivnih pričakovanj. Naj drugi vedo, da verjamete vanje in da se zavedate njihovihsposobnosti. Kadar ljudje vedo, da nekdo verjame v njih in njihove sposobnosti, vedno dajo vse od sebe. Pripravljeni so tvegati in ohranijo pozitiven odnos.

Tudi od sebe pričakujte najboljše. Zamislite si, da imate neomejen potencial in da lahko dosežete vse, kar si zamislite. vedite, da je vaša prihodnost omejena le z vašo domišljijo. kar ste dosegli do sedaj, je le majhen delček tistega, česar ste dejansko sposobni usvariti.

Prav tako so bili opisani tudi zakoni: zakon vzroka in posledice, zakon prepričanj, zakon privlačnosti in zakon odražanja.
Obljubim, da vam jih bom postopoma razkrivala :)
Do takrat se pa lepo imejte!
Sabina

No comments: