Wednesday, February 13, 2008

I miss my friends





Amerika, hmmm... Dezela sanj? Tukaj je pomembno samo kar je vecje, lepo in poceni! Tu na Floridi je veliko bogatih ljudi. denarja ni tako tezko zasluzit. Standard je precej visok. Vsi imajo ipod-e in pa notebook-e znamke apple.... Res da so tukaj racunalniki in ostala tehnika precej poceni a vseeno...

Prijatelji? Vsi so prijazni! Pozdravijo te z velikim nasmeskom: " Hi, how are you?" in potem jim odgovoris:" Good, and you?" In ce imas sreco, pocakajo toliko casa, da ti odgovorijo z "Good" in potem so ze na poti kam drugam. Vse je precej narejeno. Najvec, kar sem se uspela sedaj pogovarjati z nekom je bilo "o vremenu".

Hvala Bogu je Grega z menoj, da se lahko pogovarjava. Sedaj sele vidim, kako zelo so prijatelji dragoceni. Pogovor, je zlato. In s tem mislim iskren pogovor.

Res je, da tudi jaz drzim distanco do tujcev, se posebej, ko se nocem osramotiti s svojo anglescino. :) Velikokrat jih tudi tezko razumem, ker imajo vsak svoj naglas. Pa vendar se mi zdi, da to nebi smela biti ovira za pravi, resnicni pogovor.

V hostlu imam priloznost videti veliko ljudi, ki tavajo po svetu brez cilja. veliko so ze prepotovali, pa se vedno niso srecni. Zivijo v totalni bedi. Nekateri se drogirajo, drugi se ga napijejo vsak vecer. Tako sem spoznala enega fanta, ki dela cudovite ogrlice, a zaradi strahu in obcutka manjvrednosti, komaj kaksno proda. Jaz vidim zanj cudovito prihodnost, ki jo lahko ima, a prisilit ga ne morem...
No ja, to je ena stran. V hostlu je tudi veliko cudovith ljudi. Juznoamericani so veliko bolj srcni kot pa ljudje iz ZDA. ( To govorim na splosno, vedno so izjeme, pa saj to veste, ane? ). Tako sem spoznala tudi fanta iz Ekvadorja. Vceraj se je na smesen in zelooo prijazen nacin povabil k nama na vecerjo :). Z njegovim super modernim mobitelom je predvajal nekaj Juznoameriske glasbe ( salsa, tango ), tako da se je najina vecerja spremenila v ful prijetno druzenje :)

Da ne bom samo pisala, sem "naloadala" tudi nekaj fotografij s Floride. da vas malo zasrbi potovalna zilica :)


Sabina